Gratis opskrifter / Begynderopskrifter

Begynderopskrifter

 
Verdens nemmeste bamse
- og et genialt projekt til at få brugt sine garnrester
 
Denne her fyr er inspireret af min egen barndoms bamser. Og så er det en hyggelig måde at få brugt sine garnrester.
 
Materialer: Garn til pind 4,5 -5. Vat til at putte inden i.
 
Krop og hoved:
Slå 18 masker op og strik ca. 20 cm glatstrik (ret på den ene side og vrang på den anden side. Ønsker du et grovere look, kan du strikke ret på alle pinde. Luk af.
 
Snude:
Bamsens snude strikkes som to trekanter, der syes sammen.
Slå 10 masker op. Strik 2 pinde i glatstrik. Tag herefter 1 maske ind i begyndelsen af hver pind til alle masker er lukket af.
 
Ben:
Slå 15 masker op og strik glatstrik til arbejdet måler ca. 8 cm. Luk af. 
Lav to ben i alt.
 
Arme:
Slå 12 masker op og strik retstrik til arbejdet måler ca. 8 cm. Luk af.
Lav to arme i alt.
 
Montering: 
Fold alle strykkerne på midten på den lange led og sy sammen. Jeg har valgt at vende vrangsiden ud af for at skabe kontrast til bukserne, som har retsiden ud. Fyld vat i inden delene lukkes helt. Krop og hoved deles ved at binde en stram snor godt rundt om firkanten, så den deler sig i to stykker. Sy arme og ben på bamsen. Snuden syes sammen på to af trekanternes sider og fyldes med vat. herefte syes den fast på hovedet. Marker snudes spids ved at sy med sort garn og sy øjne med hvidst og sort garn
 
Bukser:
Strik to ens stykker.
Slå 10 masker op og strik 3 pinde i rib. (1 ret, 1 vrang) Fortsæt i glatstrik yderligere 4 pinde. Bryd garnet. Skub arbejdet hen ad pinden og lav endnu et bukseben magen til. På den sidste pind v. 2. bukseben slår du 4 masker op og fortsætter hen over det 1. bukseben, så de to ben bliver samlet. Fortsæt med 10 pinde i retstrik. Skift til rib og strik 5 pinde i rib. Luk af.
Når både for og bag er strikket syes de sammen i siderne og i skridtet. Du kan selv bestemme, om bamsen skal have 1 eller to seler. Min selesnor er hæklet i luftmasker.
 
 
 
 
 
hæklet net
 
Sommernet
Hækles i Hooked Ribbon XL
Forbrug: 2 nøgler
Hæklenål nr. 10
 
Slå 35 lm op. Vend med 1 lm og hækl 34 fm i den sidste maske (nr.35) hækler du 3 fm i den samme og fortsætter nu med at hækle tilbage på den anden side af de opslåede luftmasker, så du hækler rundt i stedet for frem og tilbage. Når du når til nr. 35 på den anden side af rækken med lm, hækler du igen 3 i den samme.
Fortsæt nu med at hækle rundt med 1 fm i alle masker. Fortsæt, så du i alt har 10 rækker med fm.
 
Nu skifter du mønster til netmønster: Start med 2 lm + 1lm. Fortsæt nu med stangmasker i hver anden maske og lav 1 lm mellem hver stm. Efter 1. Runde fortsætter du med at lave stangmasker i lm i rækken under, så hullerne bliver forskudte. Fortsæt til den 1. Nøgle løber tør og skift så farve.
 
Fortsæt i ny farve i netmønster i 4 runder. Fortsæt herefter med fm 2 runder. I næste runde markerer du start og slut for de midterste 10 m på begge sider af nettet. Når du kommer til 1. markering, fortsætter du med lm (som skal danne hanken). Slå det antal lm op, som du synes passer til din hank. Stik herefter ned i 2. Markering og fortsæt med fm. Det samme gøres på den 2. Side af nettet, så du får 2 lige lange hanke. Afslut med endnu en runde med fm, hvo du hækler fm langs hanken og afslut til sidst med en km.
 
Lm: Luftmaske
Fm: Fastmaske
Stm: Stangmaske
Km: Kantmaste
 
GRATIS OPSKRIFT
BARSELSKITTET
 
Forbrug: 3 nøgler mercericeret Carina bomuldsgarn 1 stk. Clips til suttesnor Trykknapper Anvend en hæklenål nr. 3 eller 3,5, hvis du hækler stramt.
 
Produkter: Vimpel Hagesmæk Suttesnor
 
Vimpel: Ligesidede trekanter ( 2 i hver farve : 6 i alt) Pas på med ikke at hækle for stramt!
Begynd med spidsen. Hver række sluttes med en lm til at vende med.
2 lm
Vend og lav en fm i den 1. lm.
Vend og lav 2 fm i den første fm.
Vend 1 fm , 2 fm i den sidste fm (3 i alt)
Vend 2 fm, 2 fm i den sidste fm (4 i alt)
Fortsæt med at lave 2 fm i den sidste m i hver række og brug 1 lm til at vende med.
Når der er ca. 20 fm i alt, luk da af med 1 km i den sidste maske.
Hæft alle ender. Saml alle flag med en snor af lm. Slå det ønskede antal lm op. Sæt det 1. Flag på og hækl fm i den sidste række. Fortsæt med lm til den ønskede afstand mellem de enkelte flag og fortsæt til alle flag er sat sammen til en vimpel.
 
OBS. En vimpel er ikke legetøj grundet længden på snoren, som giver risiko for kvælning. Den er derfor udelukkende til pynt uden for barnets rækkevidde.
 
Hagesmæk: Begynder i bunden med grundfarven.
Slå 38 lm op. Vend med 1 lm.
Hækl 38 fm Vend med 1 lm.
Hækl 37 fm og 2 fm i den 38. Maske (I alt 39)
Fortsæt med at vende med 1 lm og 2 fm i rækkens sidste maske til du i alt har 50 m. Fortsæt lige op til arbejdet måler 13 cm i alt (eller ønsket længde).
(Du fortsætter nu med at hækle hver halskant for sig.) I næste række skal du hækle 16 m. Vend med en lm og spring den 1. maske over, så du kun hækler 15 fm i næste række.
Fortsæt med at vende med en lm og at tage 1 m ind i halssiden til du i alt har 10 m. Luk arbejdet. Fortsæt med den anden halskant blot spejlvendt.
 
Skift nu farve og begynd nederst i venstre hjørne af hagesmækken. Hækl 2 rækker fm hele vejen rundt om hagesmækkens kanter. I hjørnerne i toppen hækler du 3 fm i den samme hjørnemaske, så, hjørnerne bliver skarpe. Mod halskanten i begge sider fortsætter du med 30 lm og vender og fortsætter tilbage med fm, så der kommer stropper på hagesmækken. I hjørnerne i bunden hækler du 3 fm i den samme fm, men kun i 1. Runde. Skift farve og hækl 1 afsluttende række fm hele vejen rundt inkl. stropperne. Monter trykknapper på hagesmækken i den ønskede afstand.
 
Suttesnor:
Begynd med at hækle rundt om clipsen. 6 fm i alt. Dette gøres ved at sætte garnet på nålen med en løkke. Stik nålen gennem clipsens hul, mens din tråd holdes over hullet. Tag garnet med tilbage gennem hullet og slå garnet om nålen. Træk garnet gennem begge løkker. Dette gøres 6 gang i alt. Vend med 1 lm.
Fortsæt med fm til arbejdet måler 14 cm. Luk af.
Skift farve og hækl fm som kant i begge suttesnorens langsider. Afslut med en løkke i lm til at sætte fast om sutten (ca. 15lm)
 
OBS. Iflg. Sikkerhedsstyrelsen må suttesnorens samlede længde ikke overskride 22 cm pga. kvælningsfare og bør kun benyttes, når barnet er under opsyn.
 
GARN I SKOVHYTTEN ved Tina Brødsgaard Andersen | CVR: 37813079 | Rådhuspassagen 5b, 7100 - Vejle | Tlf.: 23969743 | garniskovhytten@gmail.com