Blog

Garver af garn gør alle mennesker varm’
 
Julen handler om at glæde andre – og hvad er mere personligt og kærligt ment end en hjemmelavet gave?
Vi har samlet en række ideer til små overskuelige projekter til alle i hele familien, som du kan nå at få af pindene inden jul.
 
Til dem med kolde fødder: Futter
 
Til den pyntesyge Pandebånd – Stine stregen
 
Til de kolde ører
Huer
 
Til hende, der ikke kan få tasker nok Hæklede tasker
 
Til ham, der elsker en lille lur på sofaen Puder
 
Til ham eller hende, der svinger med gryder og pander Grydelapper
 
Til alle de små, der får julelys i øjnne, når de ser en pony med regnbuefarvet hale Hæklet my little pony
 
Til små numser med ble Hæklede blebukser
 
Til hende, der elsker bling og lune fødder Strømper med glimmer
 
Til alle, der elsker at slynge lune og lækre sager om halsen Halsrør
 
Til familiens nyeste medlemmer En lille let sag:
 
Til familiens lidt større børn, der absolut ikke vil iklædes nuttet hjemmestrik mere, men som gerne vil være seje Armytrøjen
 
De lidt større projekter til dem, der fortjener lidt ekstra Ny petiteknitbluse Funky jakke fra hjertegarn Dubaisjal Herretrøje - islandsk
 
GLIMMERTORSDAG 
Hvis jeg var blevet spurgt for 1 år siden, om jeg ville falde i svime over glimmergarn, ville mit svar have været et klart og rungende nej. Spørger mig mig nu, så har jeg hænderne i luften og overgiver mig uden modstand.
Glimmer skal der til. Ikke fordi julen nærmer sig, men fordi glimmer er genialt til at skabe lidt bling i hverdagen. Så vi bestilte glimmer som tynd følgetråd og regulært glimmergarn. Og da det var lagt på hylderne, mødte Benthe (en af skovhyttens damer) op i glimmerdragt og foreslog, at vi da skal have en fast glimmerdag. Og ja, selvfølgelig skal vi det! 
 
Mandag skal vi lige have ugen i gang. Tirsdag har vi barselsstrik. Onsdag må vi købe sandwich inde i sandwichbaren ved siden af butikken og fredag har vi Spørgetime (og kanelgiffel-dag). Men torsdag. Torsdag sker der ikke noget. Så torsdag it is.
Fra nu af møder vi op i glimmer hver torsdag.
 
Jeg har fluks hæklet et glimmerpandebånd i blåt glimmergarn og er allerede ved at planlægge nye og flere glimmerprojekter. Og ved, du hvad - hvis nu du skulle få lyst, må du meget gerne være med. Faktisk kan man putte glimmer i ret meget. Strikke strømper, putte lidt glimmer i kanterne på en trøje, i en hæklet clutch eller hva' med en hue i tofarvet patent. 
 
 
 
 
 
Jeg elsker bobler og fik en ustyrlig trang til at lave et eller andet med bobler. Det blev til denne fine clutch. Jeg fandt en fin vejleding på Garngrammatik, som guider dig til, hvordan du kan lave de fine bobler.
 
Jeg har længe gerne ville hækle en luftballon. Om jeg har udlængsel eller hvad det skyldes, skal jeg ikke kunne sige. 
Jeg faldt over en fin og nem opskrift fra Järbo (hvor der ligger rigtig mange fine og GRATIS opskrifter). Jeg har ændret til på sammensætningen og farverne. Men grundopskriften har jeg holdt mig til og den fungerer fint.
Og så fortsatte jeg med lapperne. Denne gang i den fine merceriserede bommuldsgarn fra Carina, som giver et flot skin til garnet.
Og så har jeg jo en svaghed for hjemmelavede køkkenhåndklæder. Så sådan et skulle der også til...
 
 
Så er blusen til Alfreds skolestart blevet færdig :-) Heldigvis synes han også selv, at den er fin - eller rettere sagt sej.
Den er strikket efter Hjertegarns nye forårskatalog til børn og er blevet super lækker i deres Merino cotton. Og så kan den heldigvis også vaskes!
 
GARN I SKOVHYTTEN ved Tina Brødsgaard Andersen | CVR: 37813079 | Rådhuspassagen 5b, 7100 - Vejle | Tlf.: 22390809 | garniskovhytten@gmail.com